15 червня на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ пройшов семінар із розвитку взаємодії між Управлінням Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області, відділами пастирської опіки Української Православної Церкви та волонтерськими організаціями у питаннях реалізації ресоціалізаційних проектів. В роботі семінару також взяли участь представники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, Головного управління юстиції в Дніпропетровській області, представники ректорату, навчально-методичного центру, кафедри кримінального права та кримінології університету внутрішніх справ

Учасники семінару дійшли згоди в тому, що основна проблема пенітенціарної служби, яка реалізує єдину державну політику в сфері виконання покарань, полягає у неможливості належним чином закріпити результати своєї роботи по перевихованню і ресоціалізації засуджених осіб. Навіть ті результати, яких удається досягти завдяки титанічним зусиллям усіх суб’єктів цієї діяльності, у більшості випадків перетворюються у ніщо. Причиною такого явища є відсутність належної підготовки засуджених до звільнення, контролю за ними хоч би у перший час після звільнення і закріплення результатів проведеної з ними в місцях позбавлення волі індивідуально-виховної роботи.

Адже засудженому недостатньо розповісти перед звільненням про його права і озброїти знанням нормативних документів, що визначають його правовий статус, недостатньо оформити паспорт і документ про середню або професійно-технічну освіту, частенько недостатньо навіть забезпечити його роботою і житлом або вилікувати від соціально небезпечних хвороб. «Необхідно створити умови не лише для його повернення в соціальне середовище як рівноправного члена суспільства, а і сприйняття його цим середовищем,» - окреслив проблему начальник сектору у зв’язках із засобами масової інформації та громадськістю Управління Ярослав Костюченко.

Учасники семінари детально обговорили цю та інші проблеми, та визначили, яку допомогу в їх вирішенні можуть надати Українська Православна Церква, під патронатом якої проходив семінар, державні, благодійні, волонтерські та інші громадські організації.

 

Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених
Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених
Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених
Піклуємось про звільнених засуджених Піклуємось про звільнених засуджених  

 

 

http://www.kvs.dp.ua/новини/піклуємось-про-звільнених-засуджених


comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star