23 травня на базі Дніпровської виправної колонії (№89) за участі директора Благодійної організації Центр соціальної адаптації – Преображення» Ярослава Костюченка відбувся Круглий стіл з питань координації дій органів державної влади та самоврядування, уповноважених на надання допомоги особам, що звільняються з місць позбавлення або обмеження волі. В заході, який відбувся за ініціативою Новокодацького районного сектору пробації, взяли участь представники пенітенціарного закладу, Центру соціальних служб для дітей, сімї та молоді та Дніпровського міського центру зайнятості.

         Предметом обговорення став новий спільний Наказ міністерств юстиції, соціальної політики, охорони здоров’я та внутрішніх справ України «Про затвердження Порядку взаємодії установ виконання покарань, уповноважених органів з питань пробації та суб'єктів соціального патронажу під час підготовки до звільнення осіб, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк» (№ 974/5/467/609/280 від 03.04.2018). Відтепер до питань, пов’язаних з вирішенням проблем, що виникають у осіб, котрі звільнятимуться з місць позбавлення або обмеження волі, долучатимуться і територіальні органи пробації. Як це відбуватиметься на справі співробітники пробації самі ще не дуже добре розуміють, але сподіваються, що решта учасників цього алгоритму допоможуть розібратися в колі вирішуваних пробацією питань, і впевнені, що їх участь дозволить покращити якість даного напрямку роботи.

         І дійсно, якщо затверджений Наказом порядок не перетвориться у чергову паперову тяганину між органами державної влади і місцевого самоврядування, то питання побутового і працевлаштування засуджених, що звільняються, нарешті вирішуватимуться належним чином, оскільки органи пробації, на яких покладене вирішальне слово у даному процесі, без сумніву зацікавлені у якісному кінцевому результаті. Громадськість же, в особі «Преображення» пообіцяла надати можливу допомогу, для того щоб жоден звільнений не залишився поза суспільством.

Директор «Преображення» взяв участь у Круглому столі з питань соціальної адаптації звільнюваних від покарання громадян

 


comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star