25травня відбулось перше засідання нового складу Спостережної комісії з питань громадського контролю за дотриманням прав і законних інтересів засуджених та осіб, звільнених від відбування покарання при Дніпровській міській раді, в якому взяв участь Голова правління Благодійної організації «Центр соціальної адаптації – Преображення» протоієрей Валентин Дорощук.

Відповідно до затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.04.2004 року №429 Положення про Спостережні комісії на даний орган крім громадського контролю за дотриманням прав, основних свобод і законних інтересів засуджених та звільнених від відбування покарання осіб, покладені завдання щодо сприяння установам виконання покарань у виправленні і ресоціалізації засуджених та створенні належних умов для їх тримання, організації виховної роботи з особами, умовно-достроково звільненими від відбування покарання, та громадського контролю за їх поведінкою протягом невідбутої частини покарання, надання допомоги у соціальній адаптації звільненим від відбування покарання особам. Оскільки всі ці завдання реалізуються в рамках програмної діяльності «Преображення», отець Валентин і був запрошений до складу комісії.

Він сподівається, що представники органів місцевого самоврядування і громадськості, які здебільшого також мають практичний досвід надання допомоги засудженим та звільненим від відбування покарання особам, докладуть належних зусиль щодо максимально ефективного використання даного досвіду при реалізації покладених на Спостережну комісію завдань. «На сьогоднішній день величезна кількість питань щоденного функціонування органів і установ виконання покарань потребують участі громадськості. Законодавець зробив крок назустріч, розширивши повноваження останньої. Тепер нам необхідно докласти зусилля, щоб ці кроки були конструктивними і кориснимипенітенціарним установам», - говорить отець Валентин.


comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star