12 липня директор Благодійної організації «Центр соціальної адаптації – Преображення» Ярослав Костюченко прийняв участь у прийомі з особистих питань засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням або обмеженням волі, які перебувають на обліку Новокодацького районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області. Захід відбувся на прохання керівництва відділу та в рамках угоди про спільну діяльність.

         Ярослав Костюченко та начальник відділу підполковник внутрішньої служби Інна Анастасіаді обговорили питання спільної діяльності, зокрема можливості надання допомоги у вирішення питань побутового та працевлаштування засуджених, які звільняються з місць позбавлення волі та не мають можливості самостійно вирішити зазначені питання. Ярослав Костюченко запевнив, що Катеринославський будинок працьовитості, на базі якого реалізується третій етап програми соціальної адаптації громадян, що опинилися у скрутних життєвих обставинах, зможе надати притулок колишнім засудженим, котрі втратили соціально-корисні зв’язки і не бажають повертатись на шлях протиправної поведінки. На теперішній час звільнені з місць позбавлення волі громадяни складають третину мешканців Будинку працьовитості, ще декілька перебуває на обліку у відділах пробації, в тому числі і Новокодацькому.

         Засуджені, які цього дня звернулися на прийом з особистих питань, цікавились питаннями можливості побутового і працевлаштування та програмою соціальної адаптації, яка реалізується «Преображенням», впливом судимості за скоєння злочину у сфері незаконного оберту наркотичних речовин на зміст документів медичного характеру та можливістю оскарження дій співробітників правоохоронних органів. На всі питання були наданні відповіді в межах компетенції. Ярослав Костюченко акцентував увагу засуджених на необхідності чіткого розуміння кожним з них своєї життєвої мету і вибору шляху її досягнення в межах правового поля України.


comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star