24 серпня відбулась зустріч Голови правління Благодійної організації «Центр соціальної адаптації – Преображення» протоієрея Валентина Дорощука та директора «Преображення» Ярослава Костюченка із заступником начальника Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції з питань дотримання прав засуджених і осіб, узятих під варту, Тетяною Котик. Насамперед отець Валентин привітав Тетяну Миколаївну із призначенням на посаду, передав їй благословіння та подарунки митрополита Дніпропетровського і Павлоградського Іринея та побажав конструктивної роботи, невичерпних сил, успіхів в усіх починаннях, розуміння та підтримки колег і творчих перемог.

         Потім у теплій невимушеній обстановці були обговорені перспективи подальшої співпраці та найближчі завдання. Окрема увага була приділена підготовці до проведення Першої Всеукраїнської науково-практичної конференції з питань розвитку взаємодії між Українською Православною Церквою та кримінально-виконавчою системою, котра відбудеться на базі Дніпропетровської єпархії УПЦ та Дніпровської установи виконання покарань (№4) у вересні поточного року. «Досвід створення умов для забезпечення релігійних потреб усіма категоріями утримуваних громадян, котрий існує в Дніпровській УВП-4 заслуговує поширення, - сказав отець Валентин, визначаючи важливість заходу. – Надання своєчасної духовної підтримки ув’язненим особам значно знижує ризик кримінального зараження тих, хто вперше опинився в місцях несвободи, і дозволяє по новому оцінити життєві цінності тим, хто живе кримінальним способом життям тривалий час».

         Тетяна Миколаївна високо оцінила роль Української Православної Церкви в процесі створення позитивного морально-психологічного клімату в середовищі засуджених і ув’язнених осіб, висловила впевненість у плідності подальшої взаємодії та пообіцяла підтримку у реалізації спільних соціально-корисних проектів.

Обговорені перспективи подальшої взаємодії «Преображення» з пенітенціарним управлінням регіону

 

Обговорені перспективи подальшої взаємодії «Преображення» з пенітенціарним управлінням регіону

 

Обговорені перспективи подальшої взаємодії «Преображення» з пенітенціарним управлінням регіону

 


comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star