19 серпня в управлінні Державної пенітенціарної служби України у Дніпропетровській області відбулось урочисте богослужіння з нагоди Преображення Господнього.
Голова правління організації «Центр соціальної адаптації - Преображення», член Громадської ради при Управлінні ієрей Валентин Дорощук відслужив службу, освятив фрукти та мед і розповів співробітникам територіального управління про значення Преображення Господнього для християнського світу. «Для людини важливе не лише сонячне світло, яке дає їй життя, але й таке світло, як явилося перед Апостолами Христовими Петром, Іаковом та Іоаном на горі Фавор, таке, що освітлює душу людську Божою славою», - сказав він.
Так збіглося, що у цей святковий для вірян день, в залі засідань управління відбувалася колегія з начальниками установ виконання покарань області та слідчого ізолятора області. Отець Валентин не упустив можливості привітати зі світлим православним святом і керівництво виправних закладів, від яких залежить повноцінне функціонування пенітенціарної системи області.
У своєму вітальному слові ієрей зазначив: «Преображення Господнє– це свято,  що дарує особливу силу, яку людина здатна сприйняти лише тоді, коли здатна оцінювати свої вчинки та думки, а її серце орієнтоване на покаяння. Таке Божественне послання  дуже потрібне для тих, хто здійснює державне служіння і керується принципами  моральності, совісті та поваги до людської особистості. Це свято має не лише обрядову сторону та традицію освячувати дозрілі плоди. Цей день покликаний навернути на глибокі роздуми над тим, як ми зріло сприймаємо життя та істину.»
На завершення святкової служби отець Валентин висловив слова подяки всім присутнім за їх нелегку працю, спрямовану на повернення засуджених до суспільства у якості його повноправних членів, та побажав міцного здоров’я, миру в душах, державі та кожній родині.
Начальник управління Володимир Кузьменко подякував отцю Валентину за добрі слова і ту допомогу, яку надає Українська Православна Церква в питаннях виправлення та ресоціалізації засуджених, та у свою чергу побажав Божого благословення всім очільникам установ виконання покарань області у своїй нелегкій, але такій необхідній службі.
 


Анна Трушова,
управління Державної пенітенціарної служби
України у Дніпропетровській області

comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star