11 січня в каплиці на честь Образу Божої Матері «Живоносне Джерело», котра розташована у корпусному відділенні для тримання ув’язнених жінок Дніпровської установи виконання покарань (№4), відбулась урочиста літургія. Захід відбувся на прохання жінок і пройшов в рамках реалізації спільного проекту керівництва установи та Благодійної організації «Центр соціальної адаптації – Преображення» по духовному окормленню всіх категорій осіб, що утримуються в пенітенціарному закладі.

Ієрей Ілля Коротков, який очолив богослужіння, привітав жінок, котрі цього дня причастилися Дарами Христовими. «Лише коли ми наближаємось до Божої Благодаті, ми починаємо розуміти, що з нами щось не так, що ми самі відповідальні за ситуацію, в якій опинились. Приймаючи причастя ми повинні бути сповнені рішучості облишити гріховний світ. У цьому випадку Господь завжди допомагатиме. І досвід жінок, які ще нещодавно перебували поряд з вами, а зараз звільнені з місць ув’язнення, яскраве тому підтвердження», - відзначив він.

Прихід священика до місць ув’язнення на Дніпропетровщині давно перестав бути непересічною подією, представники Української Православної Церкви є рівноправними партнерами у багатьох подіях і процесах, які відбуваються в установах виконання покарань області, приймають участь у вирішені питань, котрі покладені на пенітенціаріїв. Але для засуджених і ув’язнених зустріч із священиком, попри свою буденність, залишається святом, святом віри і любові. Підтримку цього стану в душах тих, ким вони опікуються, «преображенні» вважають одним із найважливіших завдань своєї діяльності, адже щиро віруюча і любляча людина не здатна на скоєння гріховних вчинків. 


comments powered by Disqus


Разработака сайта Red Star